Marjolein Eriks

Mijn hele leven staat in het teken van bewustwording en persoonlijke ontwikkeling. Gedreven door mijn hoogsensitiviteit en mijn nieuwsgierigheid ben ik altijd op zoek naar het waarom. Ik wil graag mijzelf, andere mensen, dingen en situaties begrijpen en doorgronden.

Ik begeleid en inspireer mensen om voluit te leven vanuit hun Ware Natuur, in ontspannen bezielde verbinding met hun lichaam. Mijn passie is om je een gevoel van ‘thuiskomen bij jezelf’ te laten ervaren en weer in contact te brengen met jouw eigen lichaamswijsheid. Ik nodig de ziel uit zich meer te verbinden met het lichaam.

 

Van overleven naar leven

Ik ben opgegroeid in een gezin waar gevoelens weinig zichtbaar waren. Daar werd niet over gesproken. Des te voelbaarder in de onderstroom. Hierdoor raakte ik in mezelf gekeerd en was slecht in contact met mijn lichaam. Ook de hectiek en eisen van onze westerse maatschappij kon ik moeilijk hanteren. Na mijn studie biologie raakte ik mijzelf steeds meer kwijt. Ik voelde me moe en kon weinig hebben. Mijn beste beslissing was: stoppen met mijn promotieonderzoek.

In de loop der jaren werd me steeds duidelijker welke impact dit heeft gehad. Gevormd door een gevoel niet thuis te zijn op deze aarde. Niet geleerd te vertrouwen op wat ik voelde. Ik begrijp nu mijn grote verwarring. Ik begreep de discrepantie niet. Dat wat uitgesproken werd en wat ik voelde stemde niet met elkaar overeen. Ik voelde “Hier klopt iets niet”, maar wat niet??

Mijn innerlijke reis begon toen ik stopte met werken en yoga ging beoefenen. Een ontdekkingstocht naar wie ik in wezen ben. Hoe meer ik de verbinding met mijn lichaam herstelde, hoe meer ik werkelijk ging leven. Hiermee nam ook mijn lichaamsbewustzijn toe. Ik kwam erachter dat mijn levensenthousiasme juist enorm groot is!!

Nog steeds is yoga een dagelijks ankerpunt voor mij. Daarnaast helpen massage en wandelen in de natuur mij om de verbinding met mijn lichaam te herstellen en te verdiepen. Ontladen, ontspannen en weer opladen.

In 2014 kwam ik in contact met TRE® (Tension Releasing Exercises). Door het beoefenen van TRE® realiseerde ik me dat ik in feite heel mijn leven in ‘overlevingsstand’ had geleefd, vanuit een fundamenteel gevoel van onveiligheid. Ik merkte dat ik nóg meer spanning uit mijn lijf kon loslaten. Tegenwoordig voel ik me veilig en ontspannen in mijn lichaam. Thuis in mezelf!

 

Kwaliteiten en talenten

Op een ontspannen manier in verbinding zijn met mijn lichaam was en is een enerverende ontdekkingstocht. Juist hierdoor kan ik anderen inspireren en ondersteunen op hun pad van herontdekken en herwinnen van het contact met je lichaam. Veilig en ontspannen kunnen voelen in je lijf. Ik zeg weleens: “Mijn pijn is mijn grootste kracht”. Ik loop graag met je mee op jouw pad.

Mijn hoogsensitiviteit en intuïtie heb ik omgebogen van last naar kracht. Ik weet dat ik na een intensieve dag of ontmoeting tijd voor mijzelf nodig heb om alles te verwerken. Ook in dit thema kan ik juist vanuit mijn eigen confrontaties anderen spiegelen en begeleiden.

Woorden geven aan wat ik waarneem is een grote kwaliteit van mij. Ik ben in afstemming met mijzelf en de ander. Het verwoorden van het onuitgesprokene werkt verhelderend. Door het jarenlang masseren heb ik geleerd te verwoorden wat ik waarneem. Vooral ook geleerd te vertrouwen op mijn observaties en gevoel. Telkens als ik weergaf wat ik waarnam werd het door de cliënt herkend. In de healing- en reading opleidingen is mijn vertrouwen versterkt en leerde ik nog beter de informatie uit andere dimensies te verwoorden. Nog meer erkenning gegeven aan die kwaliteit in mijzelf.

Vanuit mijn nieuwsgierigheid en de behoefte mensen en situaties te doorgronden heb ik een groot vermogen tot reflecteren ontwikkeld.

 

Logo en naam van de praktijk

Jarenlang ben ik op zoek geweest naar een passende naam voor mijn praktijk. Op zoek naar een naam die echt helemaal weergeeft dat dit mijn praktijk is.

En ineens was het er!! Ik ben vernoemd naar de plant Wilde Marjolein. Dat is het! De wetenschappelijke naam van de Wilde Marjolein is Origanum vulgare. Dus: Praktijk Origanum. En de kleuren voor mijn huisstijl werden dan ook: lila met paars/bordeaux. Ik word hier nog steeds blij van ❤.

In mijn logo is mijn oude logo verwerkt. Deze mandala heb ik getekend toen ik startte met mijn praktijk. Het symboliseert mijn manier van werken. In het huidige logo staat het als hart tussen de woorden praktijk en Origanum.

Graag leg ik je uit hoe deze mandala mijn werkwijze weergeeft.
Het hart – In de mandala staat het hart centraal. Ik werk vanuit mijn hart en maak vanuit mijn hart contact met een cliënt. Dat is het wezenlijke contact wat ons allemaal verbindt. Alles draait om een liefdevolle verbinding met jezelf en de ander.
Kronkelende lijnen – Om het hart heen lopen twee kronkelende lijnen. Deze staan symbool voor de wisselwerking tussen de cliënt en mij.
Cirkels/bollen – De wisselwerking tussen ons brengt een ontwikkelingsproces teweeg bij ons beiden. Vanuit die wisselwerking komt de heelheid bij de cliënt terug. De cirkels/bollen in de buitenste cirkel weerspiegelen deze heelheid.
‘Vlammen’ – Uit die heelheid straalt passie en levenslust naar buiten. Dat zijn de ‘vlammen’ in de buitenste cirkel.
De gehele buitenste cirkel symboliseert: authentiek en evenwichtig in het leven staan.

Ik ontmoet je graag.