Marjolein Eriks

Marjolein Eriks 6-19

Toen ik met massage in aanraking kwam, voelde dat als ‘thuiskomen’. Thuiskomen bij mezelf en thuiskomen in mijn lichaam. Daarnaast ervoer ik een heel diep besef van “Hier leef ik voor”. Ik had mijn levensmissie gevonden! Mijn missie is: Anderen ook dat gevoel van ‘thuiskomen bij jezelf’ laten ervaren.

Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin, maar heb veel last gehad van onuitgesproken gevoelens. Hierdoor raakte ik in mezelf gekeerd en was slecht in contact met mijn lichaam. De hectiek en eisen van onze westerse maatschappij kon ik moeilijk hanteren. Na mijn studie biologie raakte ik mijzelf steeds meer kwijt. Ik voelde me moe en kon weinig hebben. Mijn beste beslissing was: stoppen met mijn promotieonderzoek.

Mijn innerlijke reis begon, terug naar mijn ware zelf. Door yoga kon ik geleidelijk aan meer ontspannen. Ik ging de opleiding natuurgeneeskunde doen en alles kwam in een stroomversnelling. Ik specialiseerde mij in massage en massagetherapie. De start van mijn praktijk was een spannende stap. Ik ben nog steeds blij dat ik het gedaan heb. Werken met mensen blijft me boeien en inspireren.

In mijn persoonlijke ontwikkeling staat het herwinnen van contact met mijn lichaam centraal. Eerst door de yoga, later de massages, gevolgd door Reiki, healing en reading. Ook door wandelen in de natuur of dansen kan ik mij weer opladen. Dit alles heeft me geholpen en helpt me nog steeds om te kunnen ontspannen en mijn lichaam te bewonen. Ik ben mezelf meer gaan waarderen met al mijn kwaliteiten. Nu voel ik me dankbaar voor wie ik ben en mijn zelfvertrouwen blijft groeien. Als meest recente kwam ik in 2014 in contact met TRE® (Tension Releasing Exercises). Toen realiseerde ik me dat ik in feite heel mijn leven in ‘overlevingsstand’ had geleefd, vanuit een fundamenteel gevoel van onveiligheid. Ik merkte dat ik nóg meer spanning uit mijn lijf kon loslaten. Tegenwoordig voel ik me veilig en ontspannen in mijn lichaam. Nog meer thuis in mezelf.

Andere belangrijke thema’s in mijn leven zijn mijn hoogsensitiviteit en mijn intuïtie.
Beiden heb ik kunnen omdraaien van last tot gave. De cursussen intuïtieve ontwikkeling hebben mij hierbij enorm geholpen. Ook hier leerde ik dat contact met mijn lichaam een belangrijke sleutel is. In mijn lichaam voel ik ondertussen haarscherp wanneer het reageert op signalen van buiten. Ik heb leren onderscheiden wat van mijzelf is en wat van de ander. Ik blijf daardoor beter bij mezelf, voel me krachtiger en kan helder formuleren wat ik waarneem. Mijn ingevingen durf ik veel meer te volgen en iedere keer blijkt het te kloppen. Dat geeft weer vertrouwen om mijn intuïtie te blijven volgen.

Wat mij drijft in mijn werk is de vraag: Wie ben jij en wat heeft jouw lichaam te vertellen?

Praktijk Origanum
Jarenlang ben ik op zoek geweest naar een passende naam voor mijn praktijk. En ineens was het er!! Ik weet nog precies wanneer ik mijn vreugdesprongetje maakte in 2010. Ik was me aan het omkleden in een kleedhokje van het zwembad. Ineens de gedachte: ik ben vernoemd naar de plant Wilde Marjolein. Dat is het! De wetenschappelijke naam van de Wilde Marjolein is Origanum vulgare. Dus: Praktijk Origanum. En de kleuren voor mijn huisstijl werden dan ook: lila met paars/bordeaux. Ik word hier nog steeds blij van.

In mijn huidige logo is mijn oude logo verwerkt. Op de achtergrond in de website is hij ook te zien. Deze mandala symboliseert mijn manier van werken.
Het hart  – In de mandala staat het hart centraal. Ik werk vanuit mijn hart en maak vanuit mijn hart contact met een cliënt. Dat is het wezenlijke contact wat ons allemaal verbindt. Alles draait om een liefdevolle verbinding met jezelf en de ander.
Kronkelende lijnen  – Om het hart heen lopen twee kronkelende lijnen. Deze staan symbool voor de wisselwerking tussen de cliënt en mij.
Cirkels/bollen  – De wisselwerking tussen ons brengt een ontwikkelingsproces teweeg bij ons beiden. Vanuit die wisselwerking komt de heelheid bij de cliënt terug. De cirkels/bollen in de buitenste cirkel weerspiegelen deze heelheid.
‘Vlammen’  – Uit die heelheid straalt passie en levenslust naar buiten. Dat zijn de ‘vlammen’ in de buitenste cirkel.
De gehele buitenste cirkel symboliseert: authentiek en evenwichtig in het leven staan.

Ik ontmoet je graag.