Werkwijze

Wie ben jij en wat heeft jouw lichaam te vertellen?
Dat is wat mij drijft in het contact met mensen.

Mijn werkwijze is holistisch en intuïtief.
Ik werk vanuit de kernwaarden respect, veiligheid en integriteit.

Het geheim van verandering is om al je energie te richten op het bouwen van het nieuwe en niet op het bevechten van het oude.

Socrates
Marjolein Eriks

Wie ben jij?

Ik ben benieuwd wie jij ten diepste bent. Wat inspireert jou? Waar loop jij voor warm? Welke levenservaringen hebben jou gevormd?
Wat heeft jouw lichaam te vertellen?
Op welke manier liggen jouw ervaringen in jouw lichaam opgeslagen?

Ik ga samen met jou onderzoeken waar belemmeringen liggen. Heb je klachten, dan vormen deze de aanleiding om op reis te gaan in jouw binnenste. Ik begeleid je op die reis. We gebruiken de lichaamswijsheid en volgen de signalen van jouw lichaam. Op die tocht ontdek je jouw eigen antwoorden. Want jij bent zelf de enige die het antwoord op jouw vragen weet. Soms heb je hulp nodig om het antwoord te ontdekken. Die hulp bied ik je.

 

Wat zijn jouw talenten en kwaliteiten?

Ik ga uit van ieders talenten en kwaliteiten. Die kun je inzetten om te helen. Juist ja! Dat wat jij al goed kunt gebruik je om weer heel te worden. Belemmerende overtuigingen en patronen gaan we ontdekken en opruimen.

 

Samen op reis

Iemand begeleiden zie ik als een reis. We gaan samen op reis. Of eigenlijk loop ik een stukje mee bij jouw reis. Helen en veranderen is een ontwikkelingsproces.

Vaak merken we als we ergens écht klaar mee zijn dat het lastig is om geduldig te blijven in het proces. We hebben een knop omgezet en dan willen we graag dat het morgen al anders is. Dat onze klachten weer weg zijn. Het is zo belangrijk om te beseffen dat het kortere of langere tijd heeft geduurd voordat je dit punt in je leven bereikte. Het vraagt dan ook tijd om terug te reizen naar je Ware Zelf. Een proces wat vooral vraagt om liefde, compassie en geduld.

 

Werken vanuit flow

Ik werk met wat zich aandient in het moment. Bij de intake bepalen we samen hoe we gaan werken. Dat is de rode draad. Daarnaast weten we niet wat jouw reactie zal zijn op de behandelingen. Door in het moment te volgen wat zich aandient, sluit ik precies aan bij de actualiteit. Op die manier werk ik samen met jou in een natuurlijke flow, vanuit gemak dient alles zich ‘als vanzelf’ aan. Een heel krachtige, intuïtieve manier van werken. Ik volg daarbij de signalen die ik opvang. Dat zijn de gesproken woorden, maar ook de non-verbale signalen en de energetische aspecten.

 

Ingrediënten en werkvormen

Zoals een sessie zich vormt vanuit flow, zo dienen ook de werkvormen zich aan die passend zijn. Inmiddels heb ik veel bagage verzameld. Om je daarvan een idee te geven noem ik enkele belangrijke ingrediënten uit mijn werkwijze. Bedenk dat dit geen volledige lijst is.

Ik ben aanwezig bij jou en jouw verhaal, vooral luisterend. Daarbij maak veel gebruik van (kern)reflectie, verschillende massagetechnieken (onder andere intuïtieve massage, holistic pulsing, Esalen massage, voetreflexmassage) en massagetherapie. Daarnaast gebruik ik energetische werkvormen (healing, reading, Quantum Touch, craniosacraal therapie) en sjamanistische methodes, als ook visualisatie, meditatie en innerlijke beelden. Lichaamsoefeningen of energetische oefeningen zijn vaak een aanvulling.

Essentie van mijn werkwijze

Vanuit afstemming van hart tot hart, van ziel tot ziel, ontstaat de sessie in een natuurlijke flow. Mijn kracht is om vanuit het NU te werken. Jouw verhaal en signalen van het lichaam zijn de wegwijzers. We volgen jouw lichaamswijsheid. Ik ben dienstbaar aan jouw proces van persoonlijke ontwikkeling en spirituele groei. Hierbij nodig ik de ziel uit zich dieper te verbinden met het lichaam. Ik ondersteun je bij jouw ontwikkeling naar authentiek leven vanuit jouw Ware Natuur. Puur leven, zoals jouw ziel heeft bedoeld en waarbij je jouw missie waarmaakt. Vitaal, levenslustig, blij.

Resoneert dit met jou?
Dan nodig ik je van harte uit om te komen ervaren.

Aanwezig zijn bij jouw proces, Praktijk Origanum