Massage(therapie)

 

Elke massage geef ik vanuit mijn intuïtie, op basis van jouw wens. Zo is een behandeling individueel en precies wat er nodig is op dat moment. Het is als het ware een vloeiend geheel van geven en ontvangen. Een liefdevolle uitwisseling op basis van non-verbale communicatie. Je komt meer in contact met je lichaam, waardoor je lichaamsbewustzijn toeneemt.

Massage en therapeutische massage

Massage en therapeutische massage geven ondersteuning bij lichamelijke klachten, en bij mentale of emotionele problemen. Ook is een massage heilzaam als je niet lekker in je vel zit. Een massage geeft je rust en ontspanning. Vastzittende spieren en gewrichten worden weer soepel en je geest komt tot rust. Na een massage voel je je herboren en heb je weer nieuwe energie. Ook kan bij een massage vastgezette emotie loskomen. Dat lucht op!

Er wordt onderscheid gemaakt tussen massage (= ontspanningsmassage of wellnessmassage) en therapeutische massage (= massagetherapie). Bij ontspanningsmassage is het doel ‘alleen maar’ te ontspannen. Bij therapeutische massage /massagetherapie is het doel van de massage tevens bewustwording. Omdat ik holistisch werk zie ik in mijn praktijk nauwelijks verschil tussen deze twee vormen.

Massage kan een goede aanvulling zijn bij coaching, healing of reading.

 

P1020411-detail P1050062-1024x768 P1000187-1024x684

 

Intuïtieve massage

Bij de intuïtieve massage maak ik gebruik van technieken uit de klassieke- en ontspanningsmassage, Esalen massage, holistic pulsing en energiewerk. Hieruit is mijn eigen stijl ontstaan. De olie die ik hierbij gebruik werkt aangenaam verwarmend, ontspannend en stimulerend.

Holistic pulsing

Bij een holistic pulsing behandeling wordt het lichaam zacht gewiegd en geschud, net zoals je een baby kunt wiegen. Het pulsen is een ritmische, wiegende beweging, afgewisseld met zachte en rustige rekking. Dit heeft een kalmerende en rustgevende uitwerking op het zenuwstelsel, het geeft ontspanning in de spieren en ruimte in de gewrichten. Het ritme van de beweging sluit aan op jouw interne ritme, waardoor je op een zachte manier met de diepere lagen van jezelf in contact komt. De continu doorgaande beweging zorgt voor een diep gevoel van koestering.

Voetreflexmassage

Het hele lichaam wordt weerspiegeld in reflexzones in de voeten. Door met de lopende duim-techniek deze zones te masseren, stimuleer je de energiedoorstroming in het hele lichaam. Orgaanzones kunnen heel gericht behandeld en gestimuleerd worden. Bijkomend voordeel is dat het helpt om ‘uit je hoofd te komen’, waardoor een diepe ontspanning ontstaat.

Hot stone massage

P1000076-768x1024Bij hot stone massage maak ik gebruik van warme basaltstenen. Deze basaltstenen zijn op een natuurlijke manier gevormd: door de invloeden van zand, wind en water zijn ze glad en afgerond. De warme stenen worden op het lichaam gelegd en ik masseer ermee. De warmte van de stenen dringt diep door in het lichaam en geeft je een zeer aangenaam warm gevoel. Samen met de helende kracht van de stenen zelf kom je in een diepe ontspanning. Hot stone masssage is vooral aan te raden bij stressklachten en bij spier- en gewrichtsproblemen.

Hot stone massage geef ik alleen in de wintermaanden.


Edelsteenmassage

P10104023-1024x768Edelsteenmassage is een combinatie van massage, masseren met warme edelstenen en healing. De helende kracht van de edelstenen werkt zeer diep door in lichaam en geest, op jouw totale ‘zijn’; het werkt reinigend en harmoniserend op alle niveaus. Tevens versterkt het de levensenergie en positiviteit. In afstemming kies ik intuïtief de passende edelstenen die ik gebruik tijdens de sessie. Ook de Wilde Rozenolie die ik bij de edelsteenmassage gebruik werkt harmoniserend. Na de behandeling voel je je diep ontspannen en in balans, gekoesterd in een weldadig gevoel van warmte en rust.

Mijn ervaring is dat bij een sterke disbalans een serie van vier achtereenvolgende wekelijkse behandelingen een krachtige werking heeft. Elke behandeling in de serie is een vervolg op de vorige en daardoor een verdieping. Elke volgende behandeling werkt op een diepere laag van jouw ‘zijn’. De vierde behandeling is tevens een integratie van de hele serie.

Indiase hoofdmassage

De Indiase hoofdmassage is een ware weldaad voor je hoofd én je totale lichaam. Je gedachten komen tot rust en je kunt spanning van je af laten glijden. Eerst wordt het hoofd met warme sesamolie gemasseerd. Daarna gezicht, nek en schouders. Deze behandeling werkt goed bij een ‘overvol’ hoofd, spanningshoofdpijn, malende gedachten en slapeloosheid.

Houd er rekening mee dat ik het hele hoofd met olie masseer. Je gaat dus met een heerlijk ontspannen gevoel én vet haar naar huis.