Samenwerking

 

Zowel voor volwassenen als voor kinderen werk ik regelmatig samen met verschillende coaches en therapeuten.

KINDEREN

P1040774-300x225Het kind is voor begeleiding bij een kindercoach of -therapeut en komt bij mij voor massages. Voor kinderen is massage heilzaam, omdat het lichamelijke ontspanning en geestelijke rust geeft. Dit geeft een goede ondersteuning bij klachten als onrust, slapeloosheid, onzekerheid, angsten, emoties en concentratieproblemen. Een massage helpt het kind om ‘vriend te zijn met je lijf’, waardoor het zich prettig, levenslustig en zelfverzekerd voelt. Tijdens de massage maak ik ook gebruik van het voorstellingsvermogen en de fantasie van het kind. We doen samen de behandeling.

VOLWASSENEN

De cliënt wordt begeleid door een coach, therapeut of arboarts in een loopbaantraject, re-integratie, outplacement of bij ziekteverzuim. Binnen het traject doet een cliënt een aantal sessies lichaamswerk (bijvoorbeeld intuïtieve massage, holistic pulsing of voetreflexmassage) bij mij in de praktijk. De samenwerking wordt in onderling overleg afgestemd op de cliënt.

Wanneer lichaamswerk?

Om tot goede keuzes te komen is het noodzakelijk dat denken, voelen en doen op elkaar zijn afgestemd. Door lichaamswerk kom je meer in contact met je lichaam, waardoor je lichaamsbewustzijn toeneemt. Je leert beter waarnemen wat je gevoel je ingeeft. Dat resulteert in een betere integratie van je gevoel in je totale functioneren. Even belangrijk zijn de lichamelijke en geestelijke ontspanning die optreden. Lichaamswerk kan goed ingezet worden bij bijvoorbeeld stressklachten, hoofdpijn, rusteloosheid of slaapproblemen.

Waarom lichaamswerk?

Door ook lichaamsgerichte sessies in een coachingstraject in te zetten wordt de cliënt op alle vlakken ondersteund en is een traject nog beter individueel afgestemd. De coach, therapeut of arboarts en ik gebruiken ieder onze eigen kwaliteiten om de cliënt te begeleiden. Ik vind het hartverwarmend om te zien hoe goed dat elkaar aanvult.

Het resultaat

Een combinatietraject werkt zeer effectief voor de cliënt, omdat het een traject op maat is. De cliënt voelt zich wezenlijk gezien en komt daardoor sneller tot de kern. Tevens integreren verschillende ervaringen sneller.

Hieronder kun je de ervaring van één van de coaches lezen.

“In de trajecten bij Essentiecoaching werken we vanuit een holistische visie. Onze insteek is dat mensen (weer) dát gaan doen wat ze vervult en voldoening geeft. Hierbij is het belangrijk om een goed contact met het lichaam te hebben. Een deel van onze trajectklanten doet zelf al dingen op lichaamsgericht vlak (yoga, dans, haptonomie, enz.). Er zijn echter ook klanten waarvoor dit een onbekend dan wel helemaal nieuw terrein is. ‘Weer gaan voelen’ maakt dat mensen veel beter zelf kunnen aangeven en signaleren wat er op dat moment nodig is. Daarmee kan een traject dan ook veel efficiënter verlopen. In onze trajecten werken we voor dit deel samen met Marjolein Eriks. Ze weet vanuit zachtheid snel tot de kern en essentie door te dringen. En dit doet ze met een groot respect voor het proces waarin iemand zich op dat moment bevindt. Bovenal: Klanten voelen zich veilig bij haar. Dit is een absolute voorwaarde voor mij. De aansluiting tussen de sessies bij Essentiecoaching en die bij Marjolein verlopen vloeiend, waardoor we een optimaal resultaat voor de klant bereiken.”
Hans van den Boomen
Directeur Essentiecoaching
www.essentiecoaching.nl

P1020103-1024x768