testpagina voor opsomming

 

Sinds 2002 geef ik met veel plezier verschillende cursussen en workshops ontspanningsmassage, voetreflexmassage en holistic pulsing.
De afwisseling van consulten in de praktijk en het lesgeven vind ik prettig en werkt voor mij zeer inspirerend. In de cursussen deel ik mijn ervaring en enthousiasme.
Zo draag ik de rijkdom die massage mij geeft over op anderen. Ook hierbij maak ik gebruik van mijn grootste talent: mijn intuïtie.

Massage

Liefdevolle aanraking doet je goed en geeft levensvreugde. Massage is een liefdevolle aanraking, waardoor je je helemaal ontvangen voelt. Massage geeft je daardoor rust en ontspanning.

De cursussen

Tijdens de verschillende cursussen leer je op een ontspannen manier een massage te geven. Elke les beginnen we met enkele oefeningen.
Deze helpen om een overgang te
maken vanuit je dagelijkse actieve
leven naar de rust die je nodig hebt om een massage te kunnen geven. Zo kom je dieper in contact met jezelf. Vanuit dit diepere
contact ontstaat een massage als vanzelf vanuit je gevoel. Het is een wisselwerking tussen jou en de ontvanger; een ontmoeting met jezelf en de ander. Tijdens de les werken we in tweetallen en geef je elkaar een massage. Doordat je geeft én ontvangt kom je zelf ook meer in contact met je lichaam en je gevoel.

 

Nieuw: Maandelijkse workshop ‘Thuiskomen bij jezelf’

Heb je behoefte aan rust en ontspanning? Laat je inspireren en voel de diepe verbinding met jezelf. Meld je aan en doe mee!

Thuiskomen bij jezelfMaandelijkse workshop 'Thuiskomen bij jezelf'

Deze workshop ‘Thuiskomen bij jezelf’ is een ontmoeting met jezelf. Een ontmoeting met jezelf in al jouw aspecten. Ik bied je een inspirerende afwisseling van onder andere aandacht, adem, lichaams-oefeningen, beweging, massage, stilte, meditatie, edelstenen, klank, plezier en veel meer….
Het is een uitnodiging om te ZIJN en te ervaren. Hierdoor komen je gedachten tot rust en vloeien spanning en ongemak uit jouw lichaam. Je komt op een natuurlijke manier dieper in contact met jezelf en jouw innerlijke rust en wijsheid. Uit je denken, in je lijf: thuiskomen bij jezelf.

Voor wie?
Iedereen die zin heeft om mee te doen.
Heerlijk ontspannen het weekend beginnen. Een cadeautje voor jezelf!

Thema
Elke avond heeft een eigen thema. De thema’s voor dit najaar zijn:
Vrijdagavond 10 oktober 2014: Ontspanning.
Vrijdagavond 14 november 2014: Loslaten.
Vrijdagavond 12 december 2014: Creativiteit.

Aanmelden
De workshop is in mijn praktijk. Graag van te voren aanmelden, dan weet ik hoeveel mensen in kan verwachten.

Praktisch
Maandelijkse workshop, elke tweede vrijdagavond van de maand.
Tijd: 19.30-20.45 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.
Tarief: € 10,- per keer.

download flyer

 

Basiscursus intuïtief masseren

Intuïtieve massage

Intuïtieve massage is masseren vanuit je hart. Je volgt hierbij bewust je gevoel en jouw ingevingen en je werkt met aandacht. Een massage ontstaat dan in het moment, vanuit de wisselwerking tussen jou en de ontvanger. Het is een ontmoeting met jezelf en de ander. De technieken die je gebruikt staan in dienst van jouw intuïtie.

Intuïtieve massage:
Brengt lichamelijke ontspanning en geestelijke rust.
Verbetert en vergroot het contact met je lichaam.
Activeert het zelfhelend vermogen.
Stimuleert de bloeddoorstroming en de energiedoorstroming.
Vermindert pijn en maakt gewrichten soepel.
Is gewoon heerlijk.
En nog veel meer…

 • Meer informatie voor de basiscursus intuïtief masseren

De cursus

Tijdens de cursus leer je op een ontspannen manier een massage te geven. Elke les beginnen we met enkele oefeningen. Deze helpen om een overgang te maken vanuit je dagelijkse actieve leven naar de rust die je nodig hebt om een massage te kunnen geven. Zo kom je dieper in contact met jezelf. Vanuit dit diepere contact ontstaat een massage als vanzelf vanuit je gevoel. Tijdens de les werken we in tweetallen en geef je elkaar een massage. Doordat je geeft én ontvangt kom je zelf ook meer in contact met je lichaam en je gevoel.

Je leert de basistechnieken voor het geven van een inuïtieve massage. Daarnaast leer je veel over je eigen (lichaams)houding en jouw intentie. Bovenal leer je met plezier en ontspannen een massage te geven.

Ik stimuleer je om je gevoel te volgen en op basis van wat ik je aanreik jouw eigen persoonlijke intuïtieve massage te ontdekken. Ook krijg je uitleg over verschillende onderwerpen, zoals massageolie, massagegrepen, effecten, contra-indicaties en de opbouw van een behandeling.

De totale basiscursus intuïtief masseren bestaat uit twee weekenden. Hierdoor is het compact en tevens een verdiepende ervaring voor jezelf. Het aantal deelnemers is minimaal 6 en maximaal 12.

Praktische informatie
 1. Data:  weekend 7 en 8 februari en weekend 28 februari en 1 maart 2015.
 2. Tijd:  10.00-17.00 uur.
 3. Plaats: Ruimte voor Balans, Potsweg 15 b, 7523 CA Enschede.
 4. Investering :  € 495,- (Dit is inclusief thee, koffie, cursusmateriaal en een certificaat van deelname. Handdoeken en lunchpakket neem je zelf mee.)
 5. Vroegboek korting:  € 45,- korting bij aanmelding voor 1 januari 2015. Jouw investering is dan € 450,-
 
Aanmelding

Aanmelden kan telefonisch of via e-mail. Na aanmelding krijg je een bevestiging en extra informatie.

Flyer basiscursus intuïtief masseren

 

Er zijn verschillende mogelijkheden voor massagecursussen en –workshops.

Ik noem ze hier, zodat je kunt bepalen waar jouw interesse ligt. Een cursus ga ik plannen op het moment dat er voldoende deelnemers zijn (minimaal 6). Dus meld je aan als je belangstelling hebt!
Een individuele massagecursus volgen kan ook.

 • Kennismakingscursus massage.
 • Cursus intuïtieve massage.
 • Cursus voetreflexmassage.
 • Cursus holistic pulsing.
 • Individuele cursus.
 • Workshop Indiase hoofdmassage.
 • Workshop ontspanningsmassage en klankschalen.
Deze korte cursus is een kennismaking met verschillende soorten massage in 3 lessen van twee uur. De eerste les staat in het teken van ontspanningsmassage, de tweede les doen we voetreflexmassage en de derde les holistic pulsing. 

Basiscursus Intuïtieve massage

In de basiscursus leer je een ontspanningsmassage te geven vanuit je intuïtie. Je leert te masseren vanuit je gevoel. Daarnaast krijg je aanwijzingen over je eigen (lichaams)houding en uitleg over massagetechnieken. Aan het eind van de cursus kun je verschillende lichaamsdelen masseren. De cursus is 6 lessen van twee uur.

Vervolgcursus intuïtieve massage

De vervolgcursus bestaat ook uit 6 lessen van twee uur. Het is een uitbreiding van de basiscursus. Er worden andere onderwerpen behandeld, waardoor het een aanvulling en verdieping geeft. Na deze twee cursussen kun je een volledige intuïtieve lichaamsmassage geven.

Het hele lichaam wordt weerspiegeld in reflexzones in de voeten. Door deze zones met een speciale techniek te masseren, stimuleer je de energiedoorstroming in het hele lichaam. Tijdens de cursus krijg je theoretische achtergrond en leer je een totale voetreflexmassage te geven. De cursus is 10 lessen van twee uur. 
De basis van holistic pulsing bestaat uit ritmische bewegingen. Het lichaam wordt zacht geschud en gewiegd. Hierdoor kan spanning worden losgelaten en kan de energie weer vrij doorstromen. In deze cursus komen pulsbewegingen aan bod voor het hele lichaam en voor afzonderlijke lichaamsdelen. Je leert een volledige behandeling te geven en je zult ervaren dat een behandeling lichaam en geest op een bijzondere manier tot rust brengt. De cursus is 8 lessen van twee uur. 
Bij een individuele massagecursus bepalen we in overleg de inhoud en lengte van de cursus. De cursus is bij mij in de praktijk met 1 of 2 cursisten. 
Indiase hoofdmassage is een ware weldaad voor je hoofd én je totale lichaam. Je gedachten komen tot rust en je kunt spanning van je af laten glijden. We beginnen met enkele ontspanningsoefeningen. Daarna leer je de hoofdmassage, aangevuld met gezichtsmassage. We sluiten af met de behandeling van nek en schouders. Deze workshop duurt 3,5 uur. Houd er rekening mee dat we het hele hoofd met olie masseren. Je gaat dus met een heerlijk ontspannen gevoel én vet haar naar huis. 
Deze workshop geef ik samen met een collega. Tijdens de workshop doen we lichaamsoefeningen, masseren de deelnemers elkaar en ervaar je het geluid van de klankschalen. Een unieke combinatie om heerlijk te genieten en te ontspannen. De workshop duurt een dagdeel of een hele dag.

 

P1050051-groter-detail P1050067-detail

 

 Het leven is veel te kort om haast te hebben.
(Oscar Wilde)