Lichaamswijsheid

Door in verbinding en in contact te zijn met jouw (lichaams)wijsheid, kun je volledig jezelf en authentiek zijn. Hierdoor voel je je vitaal en energiek en ben je in staat je hart te volgen. Van binnen weet je namelijk precies wat goed voor je is.

Mijn specialiteit is mensen in contact te brengen met hun eigen (lichaams)wijsheid. Hierbij zijn mijn kernwaarden aandacht, respect, zachte kracht, rust en veiligheid. Ik werk holistisch en intuïtief, waardoor elke behandeling in het moment ontstaat en vorm krijgt. Er ontstaat een ‘flow’ waarbij ik me laat leiden door de afstemming met de cliënt en door mijn intuïtie.

Aanwezig zijn in het moment

Aanwezig zijn in het moment geeft kracht en maakt je helder en blij. Het betekent dat je volledig aanvaart wat er zich op dat moment in jou en in jouw leven afspeelt. Dan ervaar je rust, ontspanning en een gevoel van vrijheid. Zelfs als je in een intens proces zit, ziek bent of pijn en ongemak ervaart.

Om in het ‘hier en nu’ aanwezig te zijn is een optimaal contact met het lichaam onontbeerlijk. Ons lichaam is per definitie de link met het ’nu’. Het lichaam is concreet, tastbaar en altijd aanwezig. Onze gedachten en onze geest zijn dat niet altijd. Aanwezig zijn in het moment is een belangrijke stap op de weg naar balans, harmonie en gezondheid.

Lichaamswijsheid, aanwezig zijn in het moment

 

Thuiskomen in je lichaam en bij jezelf

Ons lichaam is, behalve de verbinding met het ’nu’, de bron voor al onze antwoorden en onze innerlijke wijsheid. Daarom koppel ik tijdens de sessies telkens terug naar het lichaam. Ik gebruik de informatie uit je lichaam en ik begeleid je door de ervaringen in je lichaam heen.

Waar voel je spanning of pijn? Als je praat over een vervelende situatie, waar ervaar je dat in je lichaam? En hoe voelt dat? Maar vooral: welk deel van je lichaam voelt prettig? Die sensatie en kracht activeren we, waardoor het zich verder verspreidt door je lichaam. Jouw vitale energie komt steeds meer beschikbaar en vergroot het zelfhelend vermogen. Zowel lichamelijk als geestelijk en emotioneel.

In deze aanpak is massage van wezenlijk belang. Door het non-verbale contact kun je in alle rust spanning en ongemak uit je lijf laten vloeien en voel je je steeds meer thuis in je eigen lichaam. Je krijgt meer zelfvertrouwen en je lichaamsbewustzijn neemt toe. Zo sta je meer in contact met jouw innerlijke signalen.

Naast massage gebruik ik ook andere methoden om het contact met het lichaam te ondersteunen en te vergroten: (kern)reflectie, feedback, visualisatie, meditatie, lichaamsoefeningen, energie-oefeningen, healing, reading, edelstenen, intuïtie.

Aandacht hebben voor je lichaam en aanwezig zijn in het moment geeft een gevoel van thuiskomen bij jezelf. Jouw lichaam is jouw huis en je bewoont het volledig. Je staat dan in het middelpunt van jouw eigen aandacht en je bent gecentreerd in jezelf. Lichaam en geest zijn in verbinding en harmonie met elkaar. Je voelt je veilig in en vertrouwd met je lichaam. Jouw uitstraling is dan energiek, vol en krachtig.

Jouw lichaam is jouw huis en je bewoont het volledig

Lichaamsbewustzijn

Op deze weg van steeds dieper in contact zijn met je lichaam en jezelf bouw je een groter lichaamsbewustzijn op. Als je je thuis voelt in jouw lichaam kun je beter jouw innerlijke signalen waarnemen. Deze lichamelijke sensaties en gevoelens vertellen je iets en dat begrijp je steeds beter. Hoofdpijn bijvoorbeeld kan betekenen dat je teveel van je denken hebt gevraagd. Het wordt steeds gemakkelijker en duidelijker voor je wat jouw persoonlijke lichaamssignalen zijn en hoe je ze kunt interpreteren en gebruiken.

 

Bewustwording

Deze hele weg van thuiskomen bij jezelf maakt je ook meer bewust van jouw drijfveren. Daardoor ben je in staat steeds meer je eigen verantwoordelijkheid te nemen en bewust (andere) keuzes te maken. Je weet en voelt beter wat goed voor jou is. Ernaar handelen is de volgende stap. Dat betekent dat je oude gewoonten en patronen los kunt laten en vervangt door nieuwe. Je voelt je onafhankelijk en vrij, maar ook diep in verbinding met jezelf en jouw omgeving.

Lichaamsbewustzijn en bewustwording
 
Samengevat: Meer lichaamsbewustzijn zorgt voor een groter geestelijk bewustzijn. Hierdoor neem je steeds meer je eigen verantwoordelijkheid voor jouw leven.

 

 

Persoonlijke ontwikkeling

Alle aspecten die ik hierboven noem en beschrijf zijn onderdeel van jouw persoonlijke ontwikkeling. Het betekent dat je LEEFT! Je beweegt en je verandert, en je raakt steeds beter afgestemd op jouw eigen natuur. Je kunt steeds meer jouw volledige potentieel gebruiken en al jouw kwaliteiten inzetten.

 

Vitaliteit en heling

Het resultaat van dit alles is vitaliteit en heling. Gedurende dit ontwikkelingsproces in en met jezelf gaat jouw energie steeds vrijer stromen en wordt jouw zelfhelend vermogen krachtiger. Dat is heling, heel worden, gezondheid. Doordat je terug bent gekomen bij jezelf en je eigen innerlijke (lichaams)wijsheid ben je in een natuurlijke flow met jezelf en de omgeving. Je kunt goed omgaan met de uitdagingen die je tegenkomt. Je wordt niet meer geleefd door de omstandigheden, maar je hebt het heft in eigen handen. Je leeft jouw leven ín en met alles wat zich aandient. Je staat dan volledig in je eigen kracht.

 

De kracht van zachtheid

Juist doordat ik zacht werk ervaar je geen weerstand in je lichaam, maar een uitnodiging om helemaal te ontspannen. De kracht van zachtheid is wezenlijk verbonden met de kwaliteit van ZIJN. Aanwezig zijn met alles wat er is. Dat betekent bijvoorbeeld dat je emoties kunt uiten in deze veilige sfeer. Als alles er mag zijn kun je vanuit vertrouwen loslaten en ontspannen. Je krijgt letterlijk en figuurlijk ruimte, waardoor jouw energie weer beter doorstroomt. Op deze manier is mijn zachte aanpak juist heel krachtig. Tijdens alle sessies werk ik vanuit deze zachte kracht.

quote-mark-50px

Lichaamswijsheid
Thuis bij jezelf
Thuis in je lichaam

 

Verbinding
Heling
Ontvangen
Ontspannen
Helderheid

 

In natuurlijke flow
met jezelf
en jouw omgeving.

 

Vitaliteit
Vreugde
Genieten

 

Kom thuis
bij je lichaamswijsheid.

Marjolein Eriks​