Zielenwerk

Wees goed voor je lichaam, zodat de ziel er graag in wil wonen.

Bron onbekend

Bovenstaande quote geeft een goede benadering van de essentie van mijn werkwijze. Ik nodig de ziel uit om zich dieper te verbinden met het lichaam. De bron voor bezield leven.
Een cliënt zei ooit over mijn werkwijze: “Wat jij doet is balsem voor de ziel.”

De essentie is eenvoudig. Tegelijk ook moeilijk in woorden uit te drukken. Je gaat ervaren dat ik ‘de ziel beroer’ terwijl ik bezig ben. Ervaren wat bezield leven voor jou betekent.
Vol en leeg, vredige rust. In stilte ZIJN. Samenzijn en in verbinding. Weten dat het goed is zoals het is.

 

Zielenwerk heeft twee kanten.

Ten eerste is zielenwerk het begeleiden van de ziel om meer en meer te verbinden met het lichaam. Je gaat steeds meer dit fysieke leven aan. Optimaal tot je recht komen.

Hierbij kun je ook denken aan het terughalen van zielsdelen die ergens zijn achtergebleven, bijvoorbeeld bij een intense gebeurtenis. Een deel van jouw energie (ziel) kan daarin als het ware blijven vastkleven. Met als gevolg dat je niet meer heel bent.

Zielenwerk betekent dan ook steeds meer HEEL worden. Steeds meer van jouw Ware Essentie in het NU verzamelen. Dan kun je jouw volledige potentie leven.

Ten tweede is zielenwerk ook belangrijk bij het stervensproces. Begeleiden van de ziel om het fysieke lichaam los te kunnen laten. Loslaten om verder te kunnen reizen naar De Bron. Het kosmische energieveld waar we allemaal vandaan komen en na onze dood weer naartoe teruggaan.

 

Soul Retrieval en healing

Soul Retrieval uit de sjamanistische traditie is een fijne en doeltreffende methode om zielsdelen terug te halen. Daarnaast gebruik ik healing om de energie van de cliënt te centreren en in het NU te brengen. Bij zowel soul retrieval als healing werk ik vanuit energetische afstemming met mijzelf, de cliënt en met het Grote Veld.

Rituelen

Bij zielenwerk zijn rituelen erg belangrijk. Dat kan elk eenvoudig ritueel zijn, bijvoorbeeld het danken van de zon voor haar energie en kracht.

Tijdens een ritueel ben je afgestemd op jezelf en werk je met een bepaalde intentie. Een ritueel zorgt ervoor dat je bewust in het moment aanwezig bent. Met aandacht en bewustzijn. Op deze manier werken rituelen transformerend en helend.

Bij rituelen is de natuur altijd een belangrijke inspiratiebron voor mij. Daarnaast gebruik ik rituelen uit de sjamanistische tradities. Ik houd erg van eenvoudige rituelen. Met een intentie erbij werkt dat erg krachtig.

Daar waar de ziel zich terugtrekt ontstaat ziekte.

Hippocrates