Vijf natuurgerichte principes

 

vijf natuurgerichte principes
Mijn holistische en intuïtieve manier van werken geef ik op een praktische manier vorm volgens de vijf natuurgerichte principes: energie, prikkeloverdracht of communicatie, drainage of reiniging, voeding en bewustwording. Dit zijn vijf achtereenvolgende stappen in de behandeling. Voor herstel zijn alle stappen noodzakelijk. In de laatste stap, de bewustwording, worden alle voorgaande stappen geïntegreerd. Pas dan kun je volledig helen. Al deze aspecten komen in een behandeling aan bod.

Hieronder wordt elk principe uitgelegd. Per principe staan behandelingen genoemd die ik hierbij kan inzetten.

Energie

Energie is de basis van het leven. Er is een goede doorstroming van energie nodig om ons vitaal en gezond te houden. Ons energiesysteem heeft invloed op ons totale functioneren en welzijn. Het stroomt in en rond ons lichaam door meridianen, chakra’s en onze aura. Als de energiestroom belemmerd wordt kunnen klachten ontstaan. De klachten kunnen zich uiten op lichamelijk niveau, emotioneel, mentaal of spiritueel. Bijvoorbeeld hoofdpijn, slapeloosheid, huidklachten, angsten, depressiviteit, gevoel van onbehagen of leeglopen. Elke klacht is een uiting van disbalans en heeft dus een signaalfunctie. Bij elke behandeling is herstel van het energetische evenwicht de eerste stap. Blokkades worden opgespoord en behandeld, zodat de energetische doorstroming wordt bevorderd en zich herstelt.

Behandelingen: verschillende massagevormen (intuïtieve massage, voetreflexmassage, holistic pulsing), massagetherapie, healing, reading, TRE®, Quantum-Touch, energie-oefeningen, visualisatie, meditatie, edelstenen, voedingsadvies, Schüssler’s celzouten (= biochemische zouten).

Prikkeloverdracht of communicatie

Prikkeloverdracht betekent communicatie, geleiding van informatie, prikkels en impulsen. Een gezonde prikkeloverdracht betekent dat ons energiesysteem goed communiceert met ons lichaam én dat de communicatie in het lichaam goed verloopt. De signalen worden in het lichaam doorgegeven via de zenuwbanen. Het zenuwstelsel wordt ook wel het communicatienetwerk van het lichaam genoemd. Goede geleiding van prikkels en informatie (= goede communicatie) zorgt voor goed functionerende cellen en organen.
Communicatie gaat ook over balans tussen lichaam en geest. Alle aspecten van jouw ‘zijn’ (lichaam, emoties, gevoelens, gedachten, energie en spiritualiteit) zijn deel van jouw communicatiesysteem. Communicatie in en met jezelf gaat over het luisteren naar en begrijpen van je eigen signalen. Wat leeft er werkelijk in je?
Door invloeden van binnenuit of buitenaf kan het lichaam te maken krijgen met verstoorde communicatie.
Bevorderen en herstellen van de prikkeloverdracht is stap twee.

Behandelingen: verschillende massagevormen (intuïtieve massage, voetreflexmassage, holistic pulsing, bindweefselmassage, Indiase hoofdmassage), massagetherapie, lichaamsoefeningen, energie-oefeningen, meditatie, visualisatie, healing, TRE®, Quantum-Touch, edelstenen, fytotherapie (= kruidengeneeskunde), Schüssler’s celzouten (= biochemische zouten).

Drainage of reiniging

Door middel van drainage kunnen we onszelf reinigen van lichamelijke, geestelijke of energetische gifstoffen. De toxische belasting vermindert hierdoor.
Normaal gesproken zijn we prima in staat om de aanvoer van afvalstoffen op een effectieve manier uit te scheiden. Gifstoffen kunnen zich op verschillende manieren ophopen in ons lichaam. Ze ontstaan onder andere door verkeerde voeding, te veel of gehaast eten en onvoldoende beweging. Maar ook het milieu en psychische en emotionele factoren spelen hierbij een rol. Denk bijvoorbeeld aan informatie die ons via media overspoelt.
Ook tijdens een genezingsproces komen afvalstoffen vrij, waarvan de uitscheiding gestimuleerd en ondersteund moet worden. Door te reinigen ben je beter in staat te scheiden wat goed en voedend voor je is en wat niet.

Behandelingen: verschillende massagevormen (intuïtieve massage, voetreflexmassage, holistic pulsing, bindweefselmassage, Indiase hoofdmassage), massagetherapie, lichaamsoefeningen, energie-oefeningen, meditatie, visualisatie, healing, TRE®, Quantum-Touch, edelstenen, fytotherapie (= kruidengeneeskunde), Schüssler’s celzouten (= biochemische zouten), voedingsadvies, geneeskrachtige aarde/ leem, reinigingskuur (= vasten), eet- en leefpatroonadviezen.

Voeding

Gezonde voeding, zowel lichamelijk als geestelijk, is nodig voor opbouw, in stand houden van ons lichaam, herstel en geestelijk evenwicht. Ook voeden we ons met ademhalen. Een gezond voedingspatroon geeft energie, levert bouwstoffen, zorgt ervoor dat we in balans blijven en bevordert herstel. Gezonde voeding is niet alleen eten en drinken wat bij je past, maar het moet ook door het lichaam worden opgenomen. Eten in een rustige aangename omgeving komt de spijsvertering ten goede, terwijl eten bij de televisie zwaar kan vallen.
Geestelijke voeding krijgen we bijvoorbeeld uit prettige sociale contacten, uitdagingen, een avondje uit of een heerlijke massage. Belastend voor de geest zijn belemmerende overtuigingen, oninteressant werk of verwachtingen van anderen.
Door bewust te zijn van wat jou lichamelijk en geestelijk voedt of belast, kun je steeds vaker kiezen voor gezonde voeding en een gezonde omgeving, die lichaam en geest ondersteunen.

Behandelingen: voedingsadvies, eet- en leefstijl adviezen, coaching, bewustwordingsgesprekken, kernreflectie, intuïtieve ontwikkeling, verschillende massagevormen en massagetherapie, lichaamsoefeningen, energie-oefeningen, meditatie, visualisatie, ademhalingsoefeningen, healing, reading, reinigingskuur (= vasten), fytotherapie (= kruidengeneeskunde), Schüssler’s celzouten (= biochemische zouten).

Bewustwording

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en werken samen. Is er een balans dan zijn we gezond en voelen we ons vitaal en prettig. Een disbalans uit zich in klachten. De diepe oorzaak van een klacht ligt vaak verborgen in onbewuste denk- en gedragspatronen. Bewustwording van deze belemmerende patronen levert inzicht op. Vanuit dit inzicht kun je oude gewoonten, psychische ballast, loslaten en andere keuzes maken. Zo neem je zelf verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid en welzijn. Dat is levenskunst! In deze laatste stap van het genezingsproces worden alle voorgaande stappen geïntegreerd en vindt volledige heling plaats.

Behandelingen: coaching, bewustwordingsgesprekken, kernreflectie, intuïtieve ontwikkeling, energie-oefeningen, lichaamsoefeningen, TRE®, visualisatie, meditatie, ontspanningstechnieken, verschillende massagevormen en massagetherapie, edelstenen, healing, reading.