Werkwijze

 

In mijn werkwijze als massagetherapeut en healer kijk ik naar ieder mens vanuit het holistisch mensbeeld: de mens als eenheid van lichaam en geest. Het uitgangspunt hierbij is dat we uit een fysiek lichaam en een energieveld bestaan. Beide beïnvloeden elkaar en werken samen. Bijvoorbeeld als je energetisch ‘vol’ zit kan zich dat uiten in vermoeidheid of slechte concentratie. Bij een behandeling kunnen we zowel lichaam als energie als uitgangspunt nemen. Concreet kan dat bijvoorbeeld een massage of een healing zijn.

Holistisch en intuïtief

Mijn manier van werken is naast holistisch ook intuïtief. Ik stem mij af op de cliënt(e) in een contact van hart tot hart. In deze afstemming sta ik open voor non-verbale signalen, informatie uit het onbewuste en uit jouw energie of uitstraling. Doordat ik ook deze intuïtieve informatie gebruik voel je je gezien en gesteund in wie je in wezen bent.

In een rustgevende, aangename sfeer word je uitgenodigd helemaal bij jezelf te komen en jezelf te zijn. Ik moedig je aan om eerlijk naar jezelf te kijken. We zoeken samen naar de werkelijke oorzaak van de klacht. Elke behandeling sluit aan op jouw vraag en behoefte. In mijn holistische werkwijze is elke behandeling erop gericht het zelfhelend vermogen te stimuleren en te ondersteunen. Van daaruit vindt herstel plaats. Ook denken, voelen en doen komen weer in balans. Hieruit volgt haast vanzelf bewustwording en ontwikkeling. Dit proces vindt plaats op alle niveaus: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

De kracht van zachtheid

Ik heb ervaren dat ik door liefdevolle aandacht, rustige aanwezigheid en ‘zachte kracht’ het meest kan bereiken. Juist doordat ik zacht werk ervaar je geen weerstand in je lichaam, maar een uitnodiging om helemaal te ontspannen en te openen. Hierdoor kun je loslaten wat je niet meer nodig hebt. Je gaat spanning uit de spieren of oude gewoonten loslaten, maar ook emoties verwerken. 

De kracht van zachtheid is wezenlijk verbonden met de kwaliteit van ZIJN. Aanwezig zijn met alles wat er is. Dat betekent bijvoorbeeld dat je emoties kunt uiten in deze veilige sfeer. Als alles er mag zijn kun je vanuit vertrouwen loslaten en ontspannen. Je krijgt letterlijk en figuurlijk ruimte, waardoor jouw energie weer beter doorstroomt. Op deze manier is mijn zachte aanpak juist heel krachtig. Tijdens alle sessies werk ik vanuit deze zachte kracht.

 

 

Niemand kan vluchten voor zijn eigen hart.
Daarom is het beter te luisteren naar wat het zegt.
(Paulo Coelho)

 

test-plaatje